Molens van Orshoven and the silos along the Vaartkom

Stapelhuisstraat 13 - 15
3000 Leuven

016 27 40 60

maakleerplek@leuven.be

Opening hours

Coördinatie maakleerplek

High tech lab

  • Every Thursday

    18:00-22:00

  • Every 1st Saturday of the month

    18:00-22:00

  • Other days

    Appointment only

Iedereen Digitaal

  • From september 2021:

  • Wednesday

    11u - 13u // 14u - 19u

  • Thursday

    9u - 12u // 13u - 17u

Studios

  • Alle dagen

    8u - 22u

Accessibility

Because of the current Covid measures, maakleerplek is working behind closed doors for the time being We will keep you posted as to when we will be able to open our doors again as soon as this is the case.

Public transport

maakleerplek is a mere 10-minute walk from Leuven railway station, which means we are easy to reach by train. Coming in by bus? Alight at the Engels plein bus stop, right behind the new port building. maakleerplek is situated right across the canal.

Bicycle

The maakleerplek site has a large bicycle parking space. There is also space for larger bikes and little people carriers.

Parking your car

Unable to reach maakleerplek by public transport or by bike? You can park your car at:  Parking Tweewaters  Parking Vaartkom

Kiss & ride zone

At the parking tweewaters, all car owners may  station their car free of charge for the first fifteen minutes. This allows the car park to be used as a kiss & ride area.

Accessibility

maakleerplek aspires to be as public and as accessible as possible given the context of its temporary existence. If you are planning to visit us or you have any questions you would like to see answered ahead of your visit, please do not hesitate to give us a call at 016 27 40 60. For visitors with reduced mobility, there is a drop-off space right in front of the entrance. Thanks to a lift, all spaces and floors at the Molens van Orshoven are accessible to all. Various parts of the building are accessible by elevator. maakleerplek is temporarily housed in a former factory building. Sadly, the silos and the inner court years of the Molens van Orshoven are less well adapted to the needs of visitors with reduced mobility.

Stay up to date

Sign up to our newsletter

    In onze privacyverklaring lees je meer over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.