Het verhaal van de kantine

Centraal in maakleerplek vind je de kantine. De ideale stop voor wie graag wil proeven, ontmoeten en beleven. Je kan er terecht om te genieten van het lekkers dat verschillende uitbaters te bieden hebben.

De kantine wordt gefaciliteerd door Sundry Seeds, een ESF-project dat jongeren, vrouwen en nieuwkomers versterkt in hun ondernemerschap. “Sundry” betekent “divers” en “seeds” zijn zaadjes of kiemen: het doel is om mensen met diverse achtergronden de kans te geven om in een veilige context te experimenteren, te groeien. Bekijk het Sundry Seeds verhaal in dit filmpje.

En dat is precies wat er in de kantine gebeurt: verschillende uitbaters krijgen er de tijd en de ruimte om te experimenteren. Geheel passend in de filosofie van maakleerplek leren ze samen wat het is om te maken en te ondernemen.  Ze delen hetzelfde materiaal, wisselen ervaringen en expertise uit, maar brengen elk een eigen concept.

Elke dag iets anders op het menu

Elke maandag verwelkomt Miranda van Eatwell by Touché Catering je in de kantine. Eenvoudig lekker, met een Afrikaanse touch. Zowel ’s middags als ’s avonds zorgt ze voor een heerlijke maaltijd. Ook take-away is mogelijk!

Op dinsdagmiddag is Den Travak van dienst, het tewerkstellingsproject van vzw Hejmen voor mensen met een beperking en/of psychische kwetsbaarheid. Ze maken verse soep, een lekker stukje quiche of een gezond dessert. Kortom, een heerlijke lunch met als kernwoorden duurzaam en gezond.

Op dinsdagavond neemt Miranda van Eatwell by Touché Catering weer over.

Honger op woensdagmiddag? Dan schotelen de mensen van HONK vzw, een zorg- en woonproject voor jongeren met een verstandelijke beperking, je allerlei lekkers voor. Kom langs voor een eerlijke lunch, klaargemaakt en geserveerd met liefde.

Op donderdag trekken we naar de andere kant van de wereld met de Filipijnse keuken van Filipino Bites. Joy ontvangt je met een stralende glimlach en en laat je proeven van haar specialiteiten.

In het weekend vind je om de twee weken de Georgische Anna in de kantine met haar pop-up restaurant TFLS . Uniek in Leuven want de Georgische keuken is nog niet zo gekend maar wel overheerlijk. TFLS staat voor “Tiflis” en “tafels”. Tiflis is de oude benaming van de Georgische hoofdstad Tbilisi. Verrassend veelzijdig!

De andere weekends zijn weer voor Filipino Bites.

Kom langs!

In het hart van maakleerplek kan je dus op elk moment terecht voor een gevarieerd aanbod aan (h)eerlijke, verse en lokaal geproduceerde maaltijden. De uitbaters staan alvast te popelen om je op je wenken te bedienen! Loopt het water je nu al in de mond en kan je niet wachten om al het lekkers van de kantine te komen ontdekken? Bekijk de kalender en reserveer je plaatsje of kom gewoon eens langs. Je kan Sundry Seeds ook volgen op sociale media, zo ben je op de hoogte van alle nieuwigheden.

Tot snel?

Gerelateerde berichten