De deelplek ateliers brengt verschillende vormen van artistieke creatie samen.

Atelierwerking Cas-co organiseert residenties in de twee ateliers in de silo’s, waar kunstenaars uitgenodigd worden om artistieke projecten vorm te geven. In de Molens van Orshoven bevinden zich nog twee ateliers.

Zo biedt het Open Atelier ruimte aan iedereen die een plek zoekt voor creatieve, artistieke en kunsteducatieve projecten. In het atelier ernaast geeft Sammy Ben Yakoub zijn hybride praktijk als mentor en kunstenaar een plaats. 

Residenties 

In de containers onderin de betonnen silo’s organiseert Cas-co artistieke residenties. Kunstenaars worden uitgenodigd om hier, gedurende enkele maanden, aan projecten te komen werken. Ze worden hierin ondersteund door middel van een productiebudget voor bijvoorbeeld materialen, een loon, hulp bij het leggen van verbindingen met actoren binnen en buiten de culturele wereld en eventuele ondersteuning bij een tentoonstelling of presentatiemoment.

De eerste kunstenaars die in de ateliers mochten komen werken zijn Brecht Heytens, Patrick Vervueren en Jan Palinckx, met hun project Dag 4. Ze hebben in maakleerplek gewerkt aan een installatie die op verschillende manieren licht centraal stelt en die performatief op- en afgebouwd kan worden.

Voor meer info

Open Atelier

In het open atelier kan je artistiek werk en projecten ontwikkelen, gaande van lokaal breed creatief werk, tot kunsteducatieve projecten. Ook (semi)- professionele kunstenaars met een nood aan tijdelijke ruimte voor een korte periode kunnen er terecht. Je kan de ruimte huren van één dag tot maximum 3 weken. De ruimte is 23 m2 groot, beschikt over een lavabo en water, wifi, een aantal werktafels, en opbergruimte. 

RESERVEREN

Contact

Contact residenties:
Jasper Tweepenninckx
jasper@cas-co.be
0475 38 61 40

 

Contact open atelier:
Sammy Ben Yakoub
openatelier@cas-co.be
0485 35 96 31

Openingsuren

  • Alleen open op afspraak.

Andere deelplekken