Welkom in het kloppende hart van maakleerplek: dit is dé plek voor lunch meetings of gezellige diners, workshops of tentoonstellingen in Leuven.

In de kantine staan leren, maken en proeven centraal, in een open sfeer van ontmoeting en onthaasting. Hier is iedereen welkom om te proeven van gerechten en activiteiten die met hart en ziel georganiseerd worden.

Ontmoetingsplek & eetcafé

Verwacht in de kantine geen klassiek restaurant, integendeel. Laat je inspireren door een ontmoetingsplek waar verbinding en circulariteit de rode draad zijn. Een plek waar je als startende ondernemer expertise opbouwt, en waar talenten van mensen met een beperking groeien. Circulaire stadslandbouwconcepten vinden hier vruchtbare bodem om hun grondstoffen om te toveren tot heerlijke creaties. Zo vind je hier elke dag een andere ondernemer die met passie voor je kookt!  

Sundry Seeds

De kantine is bovendien uitgewerkt volgens het Sundry Seeds model van Joker, geïnspireerd op de ViaVia reiscafés:

‘Sundry’ betekent ‘divers, verschillende’

‘Seeds” zijn ‘zaadjes

Sundry Seeds‘ zijn groeiende netwerken van sociale ondernemers die elk vanuit hun eigen identiteit een bruisende plek in de stad creëren. Iedereen is er welkom en zo bouwen we samen aan een inclusievere samenleving.

De gezellige kantine van maakleerplek is zo’n bruisende plek waar Kopje Zwam, Honk vzw, Samprita Kitchen, Kwisien Jolien, Den Travak en TFLS de drijvende krachten van zijn. Kortom, bij hen krijg je niet alleen een verrassend lekkere maaltijd, je draagt ook bij aan een duurzaam doel.

Opening hours

Maandag: 11.00u-15.00u – Den Travak: seizoensgebonden soep, salades, bokes en dessert (in augustus enkel op 02/08, 16/08 en 30/08, vanaf september elke maandag)

Dinsdag: 11.00-21.00u – Kopje Zwam: ter plekke gekweekte zwamburgers en microgroenten, verwerkt in kraakverse toasts

Woensdag: 11.00-15.00u – Honk vzw (vanaf september)

Donderdag en vrijdag: 17.00-21.00u – Samprita Kitchen: heerlijke gerechten uit Zuid-India en bovendien helemaal vegan

Zaterdag en zondag: Kwisien Jolien: Vlaamse klassiekers op vegan wijze, verrassend lekker! Enkel op reservatie

Contact

https://sundry-seeds-kantine-maakleerplek.business.site/? 

isabelle@vvta.be

0474 22 70 54

Opening hours

Other shared spaces