Empowering people to be AWESOME

Circulair voor de toekomst

Plastic vervuiling is een groot probleem. In het High Tech Lab werken doeners, denkers, durvers en dromers samen aan oplossingen. En dat doen ze met heel wat ideeën, maar ook met machines, zoals plastic recyclagemachines. Met deze plek willen we uitgroeien tot een circulair maaklabo waar afval de bron is voor innovatieve materialen of producten. Wil jij iets komen bedenken of maken? Kom dan mee experimenteren met onze machines.

Precious plastics tegen plastic vervuiling

Hoorde jij al van de ‘shredder’, ‘injection machine’, ‘extrusion machine’ of ‘heat press’? Kom snel ontdekken wat deze exotische namen kunnen betekenen én ga er meteen mee aan de slag! Samen laten we het High Tech Lab uitgroeien tot circulair maaklabo waarin we aan de slag gaan met plastic en biomaterialen. Waar we geen afval zien, maar enkel kansen op nieuwe producten of materialen. Zo bouwen we hier stap voor stap aan een betere morgen, een betere maatschappij.

Aan de slag!

Om deze missie te realiseren en zo maatschappelijke problemen aan te pakken, werken we onder meer met een 3D-printer en lasercutter. Je komt zelf vrij komen experimenteren met je eigen coole ideeën, of je sluit aan bij andere creatievelingen tijdens een workshop of open maker avond. Inspiratie, kruisbestuiving en innovatieve resultaten gegarandeerd!

Onze ploeg van technische experts zijn er om u te helpen om uw projecten te ontwikkelen!

Praktische info:

Het High Tech lab is open voor iedereen elke donderdagavond (18:00 – 22:00) en de eerste zaterdagavond van elke maand 18:00-22:00. Daarbuiten kan je er ook terecht op afspraak (hightechlab@thinkcore.be).

Beschikbare machines:

 • CO2 lasercutter (100w, 150x90cm): kan gebruikt worden met allerlei materialen. Indien je eigen materiaal gebruikt moet deze eerst nagekeken worden door een medewerker.
 • 3D printers van verschillende groottes (meer info volgt binnenkort)
 • Toegang tot het High Tech lab is gratis, maar je betaalt wel voor het gebruik van de machines:

 • Lasercutter aan 0,50 EUR/min lasercutter met minimum van 10 EUR
 • 3D Printen aan 0,10 EUR per gram
 • We organiseren ook regelmatig workshops (in Engels of Nederlands) over duurzaam ontwerp in het High Tech lab. Je vindt ze terug op de kalender. Toegang is gratis, maar donaties worden altijd op prijs gesteld. Reserveren is noodzakelijk.

  • Eerste woensdagavond van de maand: “Intro to 3D printing”
   • Reserveren kan hier
  • Derde woensdagavond van de maand: “Life cycle of a plastic bottle”

  Neem deel aan de upcycling River challenge van LE(J)ON

  Wil jij bijdragen aan een properder Leuven? Benieuwd hoe je van plastiekafval nieuwe, innovatieve producten kunt maken? Wil jij graag leren hoe je een idee kunt omvormen tot een prototype en ben je tussen 16 en 25 jaar oud?

  Tussen begin maart en eind april 2022 kun je in het High Tech Lab meedoen aan de Upcycling River challenge van LE(J)ON. Tijdens deze challenge ga je in team aan de slag met plastiekafval dat je zelf opvaart uit de Dijle en de vaart om er een nieuw sportattribuut van te maken voor Leuvense sportverenigingen. Jij beslist zelf wat je maakt en krijgt tijdens het proces ondersteuning van de technische experts van het High Tech Lab!

  Benieuwd naar meer? Pre-registreer je nu hier


  Openingsuren

  • Elke donderdag

   18:00-22:00

  • 1ste zaterdag van de maand

   18:00-22:00

  • Andere dagen

   Op afspraak

  Andere deelplekken