Circulair voor de toekomst

Plastic vervuiling is een groot probleem. In het High Tech Lab werken doeners, denkers, durvers en dromers samen aan oplossingen. En dat doen ze met heel wat ideeën, maar ook met plastic recyclagemachines, zoals een shredder, lasercutter of een 3D-printer. Met deze plek willen we uitgroeien tot een circulair maaklabo waar afval de bron is voor innovatieve materialen of producten. Zo bouwen we hier stap voor stap aan een betere morgen, een betere maatschappij.

Zelf aan de slag

Wil jij iets komen bedenken of maken? Kom dan mee experimenteren met onze machines. Je kan zelf vrij komen experimenteren met je eigen coole ideeën, of je sluit aan bij andere creatievelingen tijdens een workshop of open avond. Ervaring of niet, iedereen is welkom. Inspiratie, kruisbestuiving en innovatieve resultaten gegarandeerd!

Open Lab op donderdag

Het High Tech lab is elke donderdagavond van 18 tot 22 uur gratis open voor iedereen.

Kom vrijblijvend langs tijdens deze Open Labs en ga aan de slag met je eigen (kleine) print-en laseropdrachten. Geen ervaring met de machines? Spring binnen met al je vragen en ideeën en laat de vrijwilligers van het High Tech Lab je helpen en begeleiden. Tijdens de open avonden betaal je enkel voor de machines en het eventueel verbruikte materiaal.

Op andere dagen kan je er ook terecht op reservatie. Je kan dan zelfstandig aan de slag gaan in het High Tech Lab aan €5 per halfuur (exclusief het gebruik van de machines).

Beschikbare machines

Lasercutter

We beschikken in het lab over een 100W CO2 laser met een snijoppervlak van 150 x 90 cm. Deze machine kan materialen zoals hout, MDF, leder, kurk, acryl … snijden en graveren. Voor het gebruik van de lasercutter betaal je €0,50 per minuut, met een minimum van €5.

3D-printer

Je kan in het lab 3D-printen aan een prijs van € 0,10 per gram filament, met een minimum van € 5. Om een 3D-print te starten, kan je een e-mail sturen naar hightechlab@maakleerplekleuven.be.

Sessies & workshops

We organiseren ook regelmatig workshops (in het Engels of het Nederlands) over duurzaam ontwerp of het gebruik van de machines in het High Tech lab. Je vindt ze terug op de kalender. Toegang kost 10 EUR/deelnemer. Reserveren is noodzakelijk.

Volg ons op sociale media en mis niets van het High Tech Lab!

Facebook Instagram Discord

© Stijn Bollaert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van onze workshops, events en andere nuttige info.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze privacy policy.

* verplicht veld

Contact

Voor meer informatie:

hightechlab@maakleerplekleuven.be

Openingsuren

  • Donderdag

    18u-22u

  • Andere dagen

    Op afspraak

Andere deelplekken