De digitale trein rijdt sneller dan ooit. Iedereen Digitaal maakt er een missie van om iedereen die dat wil, mee aan boord te krijgen. Daarom zet dit samenwerkingsverband zich in voor elke (kwetsbare) Leuvenaar, om ervoor te zorgen dat de digitale kloof geen niet te overbruggen dal wordt.

E-inclusie als missie

E-inclusie is essentieel in scholen, maar ook daarbuiten. In 2021 werken we dit project verder uit tot een sterk samenwerkingsverband tussen Leuvense buurtpartners, vormingspartners, middenveldorganisaties en het OCMW die inzetten op digitale ontwikkeling. Samen willen wij ervoor zorgen dat elke Leuvenaar toegang heeft tot hardware, wifi en/of de nodige vorming en ondersteuning. Want dat de digitale kloof groot is, werd nog maar eens duidelijk tijdens de coronacrisis. Na het inzamelen en opfrissen van een groot aantal tweedehands laptops tijdens de eerste en tweede lockdown, trekken we het project nu breder open om structureel in te spelen op de digitale noden van alle kwetsbare Leuvenaars.

Zelf een digitale vraag?

Iedereen Digitaal zit in een lokaal in maakleerplek. Van hieruit coördineren we het project en runnen we de hardware hub. Heb je als Leuvenaar een digitale vraag of heb je een concrete nood aan ondersteuning of materiaal? Dan kan je nu al terecht bij de vele digipunten in Leuven. Zij brengen je noden in kaart en zoeken mee naar oplossingen voor jouw vragen binnen het Iedereen Digitaal – netwerk.

Digilab

Een stofvrije ruimte om samen te sleutelen aan toestellen en van elkaar te leren? Da’s het Digilab! Trill, Edison, Link in de Kabel en Iedereen Digitaal @ Leuven slaan hiervoor de handen in elkaar. Alle technische en digitale partners in maakleerplek kunnen hier samen aan toestellen werken. Later kan je hier bovendien ook workshops, vormingen en infosessies volgen.

© Stijn Bollaert

Gezocht!

Iedereen Digitaal @ Leuven zoekt nog een aantal vrijwilligers. Meer informatie vind je ook op de website van stad Leuven of nog sneller: via deze link.

Zo zijn we op zoek naar 3 verschillende vrijwilligersprofielen. Wie weet maak jij binnenkort deel uit van het Iedereen Digitaal – netwerk!

Digibuddies

Ga jij graag met iemand aan de slag om de eerste digitale stappen te zetten? En heb je daarbovenop ook nog eens een kleine basiskennis ICT? Dan ben je geknipt om als digibuddy iemand één-op-één verder te helpen. Schrijf je in via de stad Leuven website via deze link.

Digivrijwilligers

Zou je het eerder zien zitten om mensen te ondersteunen bij digitale vragen vanuit een sociale organisatie of digipunt? Schrijf je in via de stad Leuven website via deze link!

PC – Dokters

Jij doet niets liever dan aan de slag gaan met een uitdagend technisch probleem van een laptop, tablet of smartphone? Dan kunnen we jouw magische handen heel erg gebruiken. De toestellen in onze opslag kunnen niet wachten om onder handen genomen te worden. Schrijf je in via de stad Leuven website via deze link!

Een mailtje sturen is altijd vrijblijvend. Wil je graag wat uitleg over het project alvorens je een beslissing maakt, of een dagje meedraaien om de feeling te krijgen. Dat kan allemaal!

Contact

Voor meer informatie:

iedereendigitaal@leuven.be
0477 98 47 77

Openingsuren

Alleen open op afspraak.

Andere deelplekken