The digital train is moving faster than ever. Iedereen Digitaal is on a mission to get every enthusiast on board. This way, we make sure the digital divide does not become an unbridgeable gap. That’s why this organization is committed to helping every (vulnerable) citizen of Leuven.

E-inclusie als missie

E-inclusie is essentieel in scholen, maar ook daarbuiten. In 2021 werken we dit project verder uit tot een sterk samenwerkingsverband tussen Leuvense buurtpartners, vormingspartners, middenveldorganisaties en het OCMW die inzetten op digitale ontwikkeling. Samen willen wij ervoor zorgen dat elke Leuvenaar toegang heeft tot hardware, wifi en/of de nodige vorming en ondersteuning. Want dat de digitale kloof groot is, werd nog maar eens duidelijk tijdens de coronacrisis. Na het inzamelen en opfrissen van een groot aantal tweedehands laptops tijdens de eerste en tweede lockdown, trekken we het project nu breder open om structureel in te spelen op de digitale noden van alle kwetsbare Leuvenaars.

Maakleerplek inkom

Zelf een digitale vraag?

Iedereen Digitaal zit in een lokaal in maakleerplek. Van hieruit coördineren we het project en runnen we de hardware hub. Zit je als Leuvenaar met een digitale vraag of heb je een concrete nood aan ondersteuning of materiaal? Dan kan je binnenkort terecht bij een aantal buurtpartners die kunnen beoordelen of je recht hebt op gratis ondersteuning. Wie deze buurtpartners zullen zijn, communiceren we tegen september 2021. Zij brengen je noden in kaart op je ‘Iedereen Digitaal abonnement’ en verwijzen je correct door, bijvoorbeeld naar de juiste vorming.

Digilab

Een stofvrije ruimte om samen te sleutelen aan toestellen en van elkaar te leren? Da’s het Digilab! Trill, Edison, Link in de Kabel en Iedereen Digitaal @ Leuven slaan hiervoor de handen in elkaar. Alle technische en digitale partners in maakleerplek kunnen hier samen aan toestellen werken. Later kan je hier bovendien ook workshops, vormingen en infosessies volgen.

GEZOCHT / WANTED !

Iedereen Digitaal @ Leuven zoekt nog een aantal vrijwilligers om ons te helpen met bepaalde digitale zaken. Zo zijn we op zoek naar:

 • Digibuddies
  Ben jij een sociale vogel, die graag op zijn of haar gemak met iemand aan de slag gaat om de eerste digitale stappen te maken? En heb je daarbovenop ook nog eens een kleine basiskennis ICT? Dan ben je geknipt om met ons mee te draaien als digibuddy. Stuur ons een mailtje! Wie weet sluit je binnenkort aan bij ons team.
 • Digivrijwilligers
  Ben je een digitale vogel, die graag een groep mensen verder helpt en kom je graag over de vloer bij sociale organisaties? Help dan nu een buurtpartner met het oplossen van bepaalde digitale vragen! Stuur ons een mailtje! Wie weet sluit ook jij binnenkort aan bij ons team.
 • PC – Dokters
  Jij doet niets liever dan aan de slag gaan met een uitdagend technisch probleem van een laptop, tablet of smartphone? Dan kunnen we jouw magische handen heel erg gebruiken. De toestellen in onze opslag kunnen niet wachten om onder handen genomen te worden. Stuur ons een mailtje! Wie weet vervolledig jij ons team.

Een mailtje sturen is altijd vrijblijvend. Wil je graag wat uitleg over het project alvorens je een beslissing maakt, of een dagje meedraaien om de feeling te krijgen. Dat kan allemaal!

Maakleerplek Kantine

Contact

Tine Pinceel & Omar Shaikhani

iedereendigitaal@leuven.be

016 27 42 28
0477 98 47 77

 

Opening hours

 • From september 2021:

 • Wednesday

  11u - 13u // 14u - 19u

 • Thursday

  9u - 12u // 13u - 17u

Other shared spaces