The digital train is moving faster than ever. Iedereen Digitaal is on a mission to get every enthusiast on board. This way, we make sure the digital divide does not become an unbridgeable gap. That’s why this organization is committed to helping every (vulnerable) citizen of Leuven.

E-inclusie als missie

E-inclusie is essentieel in scholen, maar ook daarbuiten. In 2021 werken we dit project verder uit tot een sterk samenwerkingsverband tussen Leuvense buurtpartners, vormingspartners, middenveldorganisaties en het OCMW die inzetten op digitale ontwikkeling. Samen willen wij ervoor zorgen dat elke Leuvenaar toegang heeft tot hardware, wifi en/of de nodige vorming en ondersteuning. Want dat de digitale kloof groot is, werd nog maar eens duidelijk tijdens de coronacrisis. Na het inzamelen en opfrissen van een groot aantal tweedehands laptops tijdens de eerste en tweede lockdown, trekken we het project nu breder open om structureel in te spelen op de digitale noden van alle kwetsbare Leuvenaars.

Zelf een digitale vraag?

Iedereen Digitaal zit in een lokaal in maakleerplek. Van hieruit coördineren we het project en runnen we de hardware hub. Heb je als Leuvenaar een digitale vraag of heb je een concrete nood aan ondersteuning of materiaal? Dan kan je nu al terecht bij de vele digipunten in Leuven. Zij brengen je noden in kaart en zoeken mee naar oplossingen voor jouw vragen binnen het Iedereen Digitaal – netwerk.

Digilab

Een stofvrije ruimte om samen te sleutelen aan toestellen en van elkaar te leren? Da’s het Digilab! Trill, Edison, Link in de Kabel en Iedereen Digitaal @ Leuven slaan hiervoor de handen in elkaar. Alle technische en digitale partners in maakleerplek kunnen hier samen aan toestellen werken. Later kan je hier bovendien ook workshops, vormingen en infosessies volgen.

© Stijn Bollaert

Gezocht!

Iedereen Digitaal @ Leuven zoekt nog een aantal vrijwilligers. Meer informatie vind je ook op de website van stad Leuven of nog sneller: via deze link.

Zo zijn we op zoek naar 3 verschillende vrijwilligersprofielen. Wie weet maak jij binnenkort deel uit van het Iedereen Digitaal – netwerk!

Digibuddies

Ga jij graag met iemand aan de slag om de eerste digitale stappen te zetten? En heb je daarbovenop ook nog eens een kleine basiskennis ICT? Dan ben je geknipt om als digibuddy iemand één-op-één verder te helpen. Schrijf je in via de stad Leuven website via deze link.

Digivrijwilligers

Zou je het eerder zien zitten om mensen te ondersteunen bij digitale vragen vanuit een sociale organisatie of digipunt? Schrijf je in via de stad Leuven website via deze link!

PC – Dokters

PC – Dokters Jij doet niets liever dan aan de slag gaan met een uitdagend technisch probleem van een laptop, tablet of smartphone? Dan kunnen we jouw magische handen heel erg gebruiken. De toestellen in onze opslag kunnen niet wachten om onder handen genomen te worden. Stuur ons een mailtje! Wie weet vervolledig jij ons team.

Een mailtje sturen is altijd vrijblijvend. Wil je graag wat uitleg over het project alvorens je een beslissing maakt, of een dagje meedraaien om de feeling te krijgen. Dat kan allemaal!

Contact

Omar Shaikhani & Tuur Struyf

iedereendigitaal@leuven.be

0477 98 47 77

Opening hours

  • Wednesday

    11u - 13u & 14u - 19u

  • Thursday

    9u - 12u & 13u - 17u

  • Thursday

    9u - 12u // 13u - 17u

Other shared spaces