Kopje Zwam is een circulair stadslandbouwbedrijf dat inzet op productie van microgroenten en oesterzwammen op koffiegruis. Ook de verwerking ervan tot heuse zwamburgers en ander lekkers kan je hier komen ontdekken.

Circulair, lokaal, korte keten, ecologisch, …

Kopje Zwam ademt duurzaamheid. Als circulaire stadslandbouwonderneming telen zij oesterzwammen, microgroenten, een sla-assortiment en kruiden. En dat allemaal op koffiegruis en andere zogenaamde ‘reststromen’. Kopje Zwam verkoopt die pure producten, maar verwerkt ze ook. Enkele voordelen? Al dit lekkers is zo vers dat het niet te evenaren valt, wordt maximaal rechtstreeks aan consumenten verkocht én heeft dus geen logistieke voetafdruk!

Een visie op voedsel

Kopje Zwam produceert niet enkel verse groenten, het is ook een onuitputtelijke bron van inspiratie op allerlei vlakken. Zo geloven ze rotsvast in het potentieel van stadslandbouw, bieden ze in hun werking ruimte aan mensen die moeilijk hun plekje vinden op de klassieke arbeidsmarkt en geloven ze in samenwerking en co-creatie over diverse sectoren heen. Bovendien vind je in de Zwamshop naast eigen producten ook een ruim aanbod van authentieke producten van andere korte ketens, steeds lokaal of biologisch geteeld! 

Contact

0476 66 70 27

Openingsuren

  • dinsdag & vrijdag

    11u - 18u

  • zaterdag

    10u - 13u

Andere deelplekken