Het Low Tech Lab is een ambachtelijk atelier voor makers, verdeeld in verschillende werkplaatsen. Gelijkgezinde organisaties, makers en bedrijven delen hier een ruimte om samen te creëren. In de werkplek staat de interactie tussen de low-techers, kennisdeling en liefde voor maken centraal. Met de verschillende werkbanken en een hoop gereedschap en materiaal, is dit het ideale creatief- en werkatelier. Zo experimenteren de makers regelmatig met nieuwe materiaalsoorten en werken ze met recuperatiehout van de Materialenbank.

Voor wie?

Het Low Tech Lab is een gesloten atelier dat momenteel verhuurd wordt aan enkele creatievelingen. Als makers vind je hier b00t vzw en Pieter Herroelen. Wonen en Werken start in april 2022 een project in het Low Tech Lab, waarbij ze oude appelbakken uit elkaar halen. De gerecupereerde houtdelen worden achteraf opnieuw beschikbaar gesteld in de Leuvense Materialenbank.

Gereedschappenbib

Naast het Low Tech Lab vind je ook de gereedschappenbib van MAAKbar terug in de silo’s. Hier kan je elke dinsdag en zaterdag terecht om gereedschap uit te lenen. Zo hoef je geen gloednieuw materiaal aan te schaffen voor je huis/tuin/verbouwingproject. Voor €40 per jaar word je lid en kan je tools reserveren voor 1 week of langer via de online catalogus.

Repair Cafés in de Repair Hub

In 2022 verhuisde de Repair Hub van Maakbaar Leuven van het Low Tech Lab naar het High Tech Lab. In de Hub herstellen vrijwillige repairders van Maakbaar Leuven defecte spullen (elektrische apparaten, fietsen, speelgoed…). Met hun reparatiekennis buigen ze zich over het probleem, gratis en voor niets. Elke 2de zaterdag van de maand vindt er een Repair Café plaats in maakleerplek, waarop je je toestel(len) naar de herstellers kan brengen. En waarop je kan smullen van koffie en gebakjes in de tussentijd.

© Jan Crab
Gereedschappenbib MAAKbar
Repair Café Maakbaar Leuven

Contact

Voor meer informatie:

Repair Hub – repairhub@maakbaarleuven.be
MAAKbar – info@maakbar.org

Pieter Herroelen – Pieter@dovetail.be
b00t vzw – martha@b00t.be / astrid@b00t.be / jorrit@b00t.be

Openingsuren

  • Alleen open op afspraak.

Andere deelplekken