Het Low tech lab is een atelier voor makers en herstellers, verdeeld in verschillende werkplaatsen. Gelijkgezinde organisaties, makers en bedrijven delen hier een ruimte om samen te creëren. In de werkplek staat de interactie tussen de low-techers, kennisdeling en liefde voor maken en herstellen centraal. 

Atelier voor makers en herstellers

Het Low Tech Lab in maakleerplek is een echte ‘playground’ voor makers en herstellers. Met de verschillende werkbanken en een hoop gereedschap en materiaal, is dit het ideale creatief- en werkatelier. Zo experimenteren de makers regelmatig met nieuwe materiaalsoorten en werken ze met recuperatiehout van de Materialenbank. Herstellers blazen hier nieuw leven in oude elektronische en elektrische apparatuur. Tegelijkertijd werken ze aan een databank met wisselstukken uit defecte toestellen. De Repairhub draagt zo een steentje bij aan de transitie van Leuven naar een circulaire stad, door toestellen van Leuvenaars te herstellen en op zoek te gaan naar andere circulaire oplossing. Richting minder afval en meer herstel!


Voor wie?

Alle makers en herstellers kunnen zich hier uitleven. Enkele creatievelingen zullen hier alvast vaak aanwezig zijn. Als makers vind je hier b00t vzw, De Batterij, Pieter Herroelen en Chiel Van Nerum. De herstellers van Maakbaar Leuven organiseren hier de Repairhub waar ze kleine toestellen herstellen en experimenteren met wisselstukken. Als Leuvenaar kan je hier op bepaalde tijdstippen je defecte toestellen samen met een hersteller repareren. Of je komt langs in één van de repair cafés of andere herstelevenementen!

Contact

Algemene vragen – liene.blancke@leuven.be

De Repairhub – jeroeneecloo@gmail.com / Pieter@dovetail.be

b00t vzw – martha@b00t.be / astrid@b00t.be / jorrit@b00t.be

De Batterij – jo.zanders@gmail.com

Chiel Van Nerum

Opening hours

Other shared spaces