Het New Media Lab is een hotspot voor mediawijsheid. Of je nu een prille beginner bent of een ervaren rot, dit is the place to be voor interessante workshops en handig materiaal. Door het DNA van de oprichters besteedt het New Media Lab in haar activiteiten ook heel wat aandacht aan de maatschappelijke kwetsbaarheid die media met zich meebrengt. 

Op ontdekking 

Alle mediavormen komen in het New Media Lab aan bod: video, foto, podcast, grafisch werk, producing van muziek, virtual reality, … . Voor kinderen en jongeren is dit de ideale setting om op ontdekking te gaan in het medialandschap door diverse workshops, om nadien met hun ideeën aan de slag te gaan. Verder kan iedereen jonger dan 30 jaar in deze open plek terecht voor materiaal, inspiratie, informatie, of gewoon om samen te werken. De enige voorwaarden? Enthousiasme en een vat vol bruisende ideeën!  

Een breed netwerk

New Media Lab is een initiatief van Link in De Kabel en Artforum/Urban Woorden. Door hun breed netwerk kan je rekenen op heel wat ondersteuning en persoonlijke begeleiding. Zo kunnen de beheerders je inspireren met interessante opleidingen of partners, of brengen ze je waar mogelijk in contact met toffe opdrachtgevers van betaalde opdrachten. New Media Lab heeft bijvoorbeeld goede connecties met De Chinezen, de ESF Transitiemotor en Stampmedia. 

Contact

[email protected]
[email protected]

Opening hours

Other shared spaces