De wegwerpmaatschappij draait op volle toeren… We hebben nood aan meer repair-helden!

Zin om mee de groep te vergroten? Je kennis te delen? Andere herstellers (in spe) te coachen?

Drie op de vier Vlamingen vindt repareren te duur. Vaak is reparatie ook geen optie omdat er geen vervangonderdelen beschikbaar zijn of omdat er geen herstellers meer zijn. Repair Café’s ervaren dit probleem vanop de eerste lijn. In een circulaire economie is ‘repair’ nochtans de kortste cirkel die je kan maken om verspilling tegen te gaan. Alleen wordt het herstellers steeds moeilijker gemaakt om hun recht op repareren te gebruiken.

Herkenbaar? Wil jij mensen warm maken om te repairen? Heb je nood aan meer herstellers voor jouw Repair Café?

Maak gebruik van de modelcursus van Maakbaar Leuven!

Tom en Joris van Maakbaar Leuven ontwikkelden een 3-delige cursus rond algemene herstelprincipes, -technieken en specifieke fouten in elektrische apparaten. Hun doel? Mensen over de herstel-drempel halen én hen laten kennismaken met het belang van herstellen en de werking van Repair Café’s. De deelnemers leren natuurlijk theorie en praktijk, maar krijgen ook vooral een flinke portie durf mee. Yes, nieuw bloed voor de Repair Cafés!

Tom en Joris delen graag hun ervaring met alle actieve en toekomstige herstellers uit de regio. Daarom organiseren we een interactieve namiddag in maakleerplek. Kom luisteren! Kom jouw ervaring delen! Kom netwerken! Op het einde bieden we je graag een hapje en drankje.

Je krijgt het cursusmateriaal van Tom en Joris achteraf gratis ter beschikking om er in jouw Repair Café mee aan de slag te gaan.

Aangeboden door: Maakbaar Leuveninschrijven

Misschien ook iets voor jou