In maakleerplek kan je actief komen maken, leren en elkaar inspireren. Samen zoeken we antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. Door bewust bezig te zijn met de grondstoffen waarmee we werken, ontstaan nieuwe ideeën.

Het zijn zo’n ervaringen die vragen doen rijzen over hoe het anders kan, beter kan. En die innovatie maken we hier samen waar. Dat doen we tijdens workshops, in de deelplekken, de ateliers, de cowork plek en in de kantine. Kortom: elke activiteit en plek heeft een eigen ‘kader’, maar stimuleert ook heel wat vrijheid.

Energie bijtanken in de kantine

Proeven, ontmoeten en (leren) ondernemen staan centraal in de kantine. Hier ben je elke dag welkom om te proeven van gerechten die met hart en ziel voor jou gemaakt zijn. Verwacht in de kantine geen klassiek restaurant, integendeel. Het is een plek waar startende ondernemers of organisaties expertise opbouwen, en waar talenten kunnen groeien. Zo wordt de kantine elke dag uitgebaat door een andere ondernemer of vzw!

Deel en herstel machines en materiaal

Altijd al willen werken met een 3D-printer of een lasercutter? Dan ben je in het High Tech Lab aan het juiste adres. Spring binnen tijdens een Open Lab en ontdek hoe je de machines gebruikt en reserveert. Ben je best handig, maar heb je het juiste materiaal niet bij de hand? In maakleerplek kan je heel wat tools uitlenen in de gereedschappenbib van MAAKbar. Heb je tenslotte een kapot toestel dat je wil repareren maar weet je zelf niet hoe? Kom af tijdens een Repair Café van Maakbaar Leuven waar herstellers een kijkje nemen naar je toestel.

Volg een workshop of cursus

In de deelplekken kun je workshops en cursussen in heel diverse thema’s volgen. Of het nu gaat om STEAM-workshops voor kinderen in de Steam Studio, introducties tot 3D-printers in het High Tech Lab of sessies over digitale media in het New Media Lab. Ook de artists-in-residence in de ateliers en andere partners gebruiken maakleerplek regelmatig als décor voor hun workshops.

Werken op een unieke plek, iets voor jou?

Klaar om je keukentafel in te ruilen voor een flexibele werkplek tussen inspirerende denkers en doeners? Het voormalige woonhuis en directiegebouw van de Molens Van Orshoven werd ingericht als cowork plek. Beeld je in welke mogelijkheden en samenwerkingen kunnen groeien uit deze plek. Daarnaast beschikt maakleerplek over verschillende te reserveren ruimtes waarin je kan vergaderen, activiteiten organiseren of je creatieve ei in kwijt kan. Wij zetten alvast een pot koffie klaar!

Jouw idee hier?

Gaat jouw creatieve brein al helemaal uit z’n dak als je al deze mogelijkheden ziet? Zoek je verbinding met andere sectoren? Past jouw idee bij de ambitie van maakleerplek of kleurt het net helemaal buiten de lijntjes? Dan hebben we goed nieuws! Openheid is een belangrijke waarde, die maakleerplek maakt tot wat het is. Daarom verdienen jouw ideeën en initiatieven een podium. Contacteer ons via 016 27 40 60 of maakleerplek@leuven.be.

(c) Jan Crab & Serge Bierset