In maakleerplek kan je actief komen maken, leren en elkaar inspireren. Samen zoeken we antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. 

Door bewust bezig te zijn met de grondstoffen waarmee we werken, ontstaan nieuwe ideeën. Het zijn zo’n ervaringen die vragen doen rijzen over hoe het anders kan, beter kan. En die innovatie maken we hier samen waar. Dat doen we tijdens workshops, in de deelplekken, de ateliers, de coworkplek en in de kantine. Kortom: elke activiteit en plek heeft een eigen ‘kader’, maar stimuleert ook heel wat vrijheid.

Energie bijtanken in de kantine

Ontmoeten, maken en proeven staan centraal in de kantine. Hier ben je altijd welkom. Om met vrienden innovatieve ideeën te bedenken, om een interessant boek te lezen, of om nieuwe smaken te ontdekken en creëren. Volgde je net een workshop of maakte je net gebruik van de 3D-printer? Kom hier wat nieuwe energie opdoen. Wat je ook graag doet, maak er in de kantine gerust (en bewust) even tijd voor.

Volg een workshop of cursus

Wil je bijleren, iets helemaal uitpluizen en er nadien praktijkgericht mee aan de slag gaan? In workshops en cursussen vind je de info én de boost die je zoekt. Door samenwerkingen met verschillende partners vind je workshops en cursussen in heel diverse thema’s. Technologie, kunst, creativiteit of media zijn maar een greep uit de topics waarmee je kan leren en maken.

Coworking, iets voor jou?

We zijn vaak zelf (creatief) aan de slag. Ieder op ons ‘eiland’. Om jezelf en anderen te inspireren, kan je in maakleerplek coworken. Door je te omringen door gelijkgestemden, open je je blik en leer je constant bij. Beeld je in welke mogelijkheden en samenwerkingen kunnen groeien uit deze plek!

Deel machines en materiaal

Ben je best wel handig, maar heb je het juiste materiaal niet bij de hand? In maakleerplek kan je heel wat materialen ontlenen of machines reserveren. Denk aan een boor, slijpschijf, hamer, bijl, of werkkoffer. Deze materialen kan je tijdelijk meenemen naar huis. Gereserveerde machines, zoals een 3D printer of lasercutter, kan je binnen maakleerplek gebruiken.

Jouw idee hier?

Gaat jouw creatieve brein al helemaal uit z’n dak als je al deze mogelijkheden ziet? Zoek je verbinding met andere sectoren? Past jouw idee bij de ambitie van maakleerplek of kleurt het net helemaal buiten de lijntjes? Dan hebben we goed nieuws! Openheid is een belangrijke waarde, die maakleerplek maakt tot wat het is. Daarom verdienen jouw ideeën en initiatieven een podium. Contacteer ons via 016 27 40 60 of maakleerplek@leuven.be