In maakleerplek vind je heel wat deelplekken waar je samen kan leren en maken. Elke plek heeft een eigen focus en wordt op een unieke manier georganiseerd door de diverse partners. Ontdek er cursussen, workshops of kom er gewoon samen creëren! 
Benieuwd? Met deze interactieve tekening krijg je alvast een handig overzicht van alle deelplekken en vang je een een glimp op van hun activiteit. De inspiratie voor deze visual komt uit de bachelorproef van enkele studenten Pedagogische Wetenschappen. Meer daarover? Ontdek hier hun project!

Deelplekken

Meer info over de deelplekken

Ateliers

De ateliers verzamelen diverse artistieke residenties en projecten. Zo trekt Cas-co telkens nieuwe inspirerende kunstenaars aan als ‘artists in residence’. Sammy Ben Yakoub werkt er in zijn atelier aan participatie en creatie. Daarnaast is er ook steeds plek voor interessante projecten, in het open atelier.

Meer info Bekijk activiteiten

Cowork plek

Wie kiest voor coworking in maakleerplek, kiest voor een flexibele werkplek tussen inspirerende denkers en doeners én met toegang tot de andere deelplekken om te co-creëren.

Meer info Bekijk activiteiten

High Tech lab

Plastic vervuiling is een groot probleem. In het High Tech Lab vinden doeners, denkers, durvers en dromers elkaar om met machines en ideeën bij te dragen aan oplossingen, zoals plastic recyclagemachines. Met deze plek willen we uitgroeien tot een circulair maaklabo waar afval de bron is voor innovatieve materialen of producten. Wil jij iets komen bedenken of maken? Kom dan mee experimenteren met onze machines.

Meer info Bekijk activiteiten

Iedereen Digitaal

De digitale trein rijdt sneller dan ooit. Iedereen Digitaal maakt er een missie van om iedereen die dat wil, mee aan boord te krijgen. Om ervoor te zorgen dat de digitale kloof geen niet te overbruggen dal wordt, zet dit samenwerkingsverband zich in voor elke (kwetsbare) Leuvenaar.

Meer info Bekijk activiteiten

Kantine

In de kantine staan leren, maken en proeven centraal, in een open sfeer van ontmoeting en onthaasting. Welkom in het kloppende hart van maakleerplek: dé ontmoetingsruimte, plek voor lunch meetings, workshops, proeverijen of tentoonstellingen. Hier is iedereen welkom om te proeven van activiteiten die met hart en ziel georganiseerd worden.

Meer info Bekijk activiteiten

Low Tech lab

Het Low tech lab is een open atelier, verdeeld in vier à vijf aparte werkplaatsen. Gelijkgezinde organisaties, makers en bedrijven kunnen hier een ruimte delen om samen te creëren. In deze werkplekken staat de interactie tussen de low-techers, kennisdeling en liefde voor maken en herstellen centraal.

Meer info Bekijk activiteiten

New Media Lab

Het New Media Lab is een hotspot voor mediawijsheid. Of je nu een prille beginner bent of een ervaren rot, dit is the place to be voor interessante workshops en handig materiaal. Door het DNA van de oprichters besteedt het New Media Lab in haar activiteiten ook heel wat aandacht aan de maatschappelijke kwetsbaarheid die media met zich meebrengt.

Meer info Bekijk activiteiten

Steam Studio

De Steam Studio is de plek waar de jeugd van vandaag zich voorbereidt op de uitdagingen van morgen. Dat doen we door STEAM in de praktijk om te zetten: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.

Meer info Bekijk activiteiten