In maakleerplek vind je heel wat deelplekken waar je samen kan leren en maken. Je vindt er ateliers voor kunstenaars, een High Tech Lab, een kantine, een cowork plek, een New Media Lab, repair cafés in de Repair Hub en een gereedschappenbib.

Benieuwd? Met deze interactieve tekening krijg je alvast een handig overzicht van alle deelplekken en vang je een glimp op van hun activiteit(en). De inspiratie voor deze visual komt uit de bachelorproef van enkele studenten Pedagogische Wetenschappen. Meer daarover? Ontdek hier hun project!

Ontdek de deelplekken

maakleerplek bestaat uit 8 deelplekken: Ateliers, Cowork plek, High tech Lab, Iedereen Digitaal, Kantine, Low Tech Lab, New Media Lab en Steam Studio. Ontdek ze allemaal hieronder.

Meer info over de deelplekken

Cowork plek

Wie kiest voor coworking in maakleerplek, kiest voor een flexibele werkplek tussen inspirerende denkers en doeners én met toegang tot de andere deelplekken om te co-creëren.

Meer info Bekijk activiteiten

Deelplek Ateliers

De ateliers verzamelen diverse artistieke residenties en projecten. Zo trekt Cas-co telkens nieuwe inspirerende kunstenaars aan als ‘artists in residence’. Sammy Ben Yakoub werkt er in zijn atelier aan participatie en creatie. Daarnaast is er ook steeds plek voor interessante projecten, in het open atelier.

Meer info Bekijk activiteiten

HIGH TECH LAB

Plastic vervuiling is een groot probleem. In het High Tech Lab vinden doeners, denkers, durvers en dromers elkaar om met machines en ideeën bij te dragen aan oplossingen, zoals plastic recyclagemachines. Met deze plek willen we uitgroeien tot een circulair maaklabo waar afval de bron is voor innovatieve materialen of producten. Wil jij iets komen bedenken of maken? Kom dan mee experimenteren met onze machines.

Meer info Bekijk activiteiten

Kantine

In de kantine staan leren, maken en proeven centraal, in een open sfeer van ontmoeting en onthaasting. Welkom in het kloppende hart van maakleerplek: dé ontmoetingsruimte, plek voor lunch meetings, workshops, proeverijen of tentoonstellingen. Hier is iedereen welkom om te proeven van activiteiten die met hart en ziel georganiseerd worden.

Meer info Bekijk activiteiten

New Media Lab

Het New Media Lab is een hotspot voor mediawijsheid. Of je nu een prille beginner bent of een ervaren rot, dit is the place to be voor interessante workshops en handig materiaal. Door het DNA van de oprichters besteedt het New Media Lab in haar activiteiten ook heel wat aandacht aan de maatschappelijke kwetsbaarheid die media met zich meebrengt.

Meer info Bekijk activiteiten

Repair Hub

maakleerplek is de place to be in Leuven voor herstel. Hier kunnen doe-het-zelvers gereedschap uitlenen in de gereedschappenbib, maar kan je ook je defecte toestellen laten herstellen tijdens de Repair Cafés. Voor ieder wat wils.

Meer info Bekijk activiteiten